Sidor

tisdag 4 december 2012

En efterlängtad seger!


Inför derbyt mot lokal konkurrenten Jakobsbergs Goif så hade vårt självförtroende åkt på en del nitar. Träningarna har sätt bra ut och självförtroendet på topp men när det väl har vart dags för match så har det mesta låst sig i vårt spel och dom förväntade segrarna har fått lysa med sin frånvaro.
Fram till helgens omgång då vi äntligen fick njuta av segerns sötma igen!

Man kan prata om en massa statistik/historia  kring dessa derbyn mellan Ksk-Jakan men i slutändan så handlar det alltid om inställning och viljan att vinna,som brukar vara den främsta orsaken till att respektive lag går segrande ur dessa drabbningar.

Första halvlek:

Som dom flesta matcherna denna säsong så börjar vi som vanligt lite nervöst och gör en hel del tekniska misstag och avslutar relativt enkelt som sedermera brukar resultera i att vi får ställa om alldeles för snabbt i försvar och går bort oss alldeles för enkelt.Jakan var laget som höll i taktpinnen större delen av första och hade som mest ledningen med ca 3-5 bollar. Vi lyfte oss ett par ggr i halvleken och lyckades reducera/kvittera två ggr om men vi bibehöll tyvärr inte kylan för att kunna förvalta detta till vår fördel i matchprotokollet. Jakan fick åter igen ett litet "miniryck" innan halvtidsvilan.

halvtidsresultat: 15-12 till Jakans favör

Andra halvlek:

Började åter igen lite trevande inledningsvis och Jakan fick utöka sin ledning med som mest 5 bollar men vi bytte taktik och fick stopp på Jakans anfallspel. När Jakan väl kom förbi vårt försvar så bommade dom eller så fick man tag på bollarna istället för att få hämta ut dom från nätmaskorna. Samtidigt som vi fick ordning på försvaret så lossnade det rejält för oss framåt och vi kom bara närmare en kvittering. När ca 10 minuter återstod så gick vi för första gången i matchen förbi Jakan och lyckades denna gång förvalta detta på bästa möjliga sätt genom att göra några snabba mål och göra ett ryck på fyra bollar med  2-3 min kvar på matchen. I detta läge så skulle vi haft lite längre anfall men tålamodet i anfallet är den varan som vi saknat i många matcher men som förhoppningsvis finns i kommande omgång.

Slutresultat: 30-28 till Ksk`s favör

Positivt att ta med sig från denna omgång är:

* Lagmoralen: att inte vika ner sig,hitta tillbaka till viljan och inställningen att inte ge upp när det skiter sig.

*Det var en hel del fokus på fel saker ex "domslut" men vi lyckades vända matchen och fokusera på det vi kunde påverka istället och det var som sagt vårt egna spel.

* Försvaret som inte tappade hoppet/humöret. Man fortsatte kriga och till slut så gav det resultat och jag fick göra några enklare räddningar i målet!




 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar