Dom 2 sista matcherna av 5!

Dessa två matcher skedde som sagt  nu i helgen och dessa två är det desto roligare att skriva om

Både A- och B- laget vann sina matcher!

KSK-Tumba HK (Div 2 Ö)

Inför matchen laddade vi upp med att kolla föregående omgång och gå igenom  misstag vi gjorde på planen både framåt /bakåt och det verkade som det gick in hos spelarna när väl matchen startade för vår del. En del av tändväskan ska vi nog ändå tacka Tumba HK`s seniorer/juniorer för när man innan matchen redan bestämt på förhand att man ska vinna matchen med 8 bollar när vi sitter i omklädningsrummet brevid.

Första halvlek:

Vår inledning i denna första halvlek mot Tumba är nog en av dom starkaste starterna denna säsong.
Vi går in i varje situation och tar/ger smällar i anfall och försvar.Själv tackade man försvaret och coachen för förtroendet med att stänga igen helt och spela med en harmoni som jag hittat tillbaka till dom senaste A-lags fighterna trots en och annan förlust.
Vi sprang sönder dom i första och andra fas och när vi väl byggde upp något anfall så hade vi tålamodet och kom till avslut som resulterade i mål.
Bakåt sätt så kom Tumba inte långt eller ens nära mål då dom stundtals tappade bollar,gjorde tekniska fel eller bommade sina avslut. Halvleken blev inte mycket intresantare än en kvart och redan då var matchen körd och det märktes på Tumbaspelarna och deras attityd och inställning till att fortsätta spela boll.

Halvtidsresultat: 20-8 till Ksk`s favör

Andra halvlek:

Med en match som på tavlan redan var avgjord så fortsatte vi dock att spela vårt spel.
Tumba försökte med att punkta bort olika spelare men med vårt flyt framåt så fick dom till slut lägga ner punkten då Tumbas försvar läckte som sål!
Vi har dock några sekvenser i anfall där vi är lite för heta eller nonchalanta där vi uppträder respektlöst gentemot varandra och går ifrån vår spelplan. Problemet jag ser i dessa sekvenser är att man ska inte tycka att det är ok att göra diverse saker trots att vi leder stort. För  nästa match kan just den bollen betyda ett mål i baken och kanske tappad poäng eller att vi bjuder  motståndaren upp till dans igen. Det kan vara värt att tänka på!
Andra halvleken blev som sagt bara en transportstäcka för oss men Tumba tilläts snygga till siffrorna iallafall.

Slutresultat: 40-23 till KSK`s favör

Dagens+/-

+ Försvaret framför oss keeprar och här måste jag lyfta fram några som jag tyckte utmärkte sig lite extra bakåt ; Jimbo, Györken och JVL

+ Anfallspelet där vi alla hjälper varandra att komma till lägen.
och även här måste jag lyfta fram några som utmärkte sig och det är: Ahmed, Kvarnefalk ,Möller samt Adrian som stundtals hade lekstuga på sina respektive positioner.

+ Till första och andra fas kontringarna

KSK 2-Hellasgården

B-laget ville inte vara sämre än A-laget denna helg och vann som sagt också sin fight.
Då min tid inte räcker till bad jag en av våra gamla trotjänare ge sin bild på matchen!

Tankar kring U-lagets match i helgens möte mot Hellasgården.
Djalle bad mig skriva några ord så här kommer min tolkning av matchen:

Vi börjar aningen trevande och låter Hellasgården styra matchen, stora problem att göra mål gör att vi ligger under med ett antal bollar 15minuter in i matchen, sen börjar vår ungdom (ja dom hade mycket högre snitt ålder än oss) ge os utdelning, samt att flera av deras avslut fastnar i vårt 6-0 försvar.
Med hjärta och kämpa anda tar vi oss in i matchen igen och vänder till relativt klar seger (38-30) när slutsignalen går.
30 bakåt är allt för mycket men 38 frammåt är inget att skämmas för....

* skönt att Junisarna sen får ordning på avsluten och att kontringarna ger utdelning.

* en godkännd insats (sista 45 minuterna) och vi får kika på hur vi ska ge ett mera tabilt intryck från matchstart.

* Kul att Simme är tillbaks och får göra lite enkla mål, samt att Junis kanterna får bra flyt i sina kontringar.