Sidor

söndag 17 november 2013

Säsongens första!

Då var det dags att skriva om dagens drabbning när vi gästade Lindesberg för ett möte mot Lif Blå som är farmarlag till Lindesberg Hk som huserar i Allsvenskan.
Med förra omgångens seger färskt i minnet kommer då dagen då man måste fokusera och tagga om för en ny match och med facit i hand så har det ju inte sätt så ljust ut för oss vinröda när man läser om bortamatcherna och resultaten som vi fått åka hem med till "Östatsbunkern"

Som sagt åter igen en bortamatch!

Första halvlek:

Vi verkar alla vilja gå in och köra över Lif Blå och vi lyckas pricka in samma goda intensitet/ inställning som föregående omgång mot Tumba Hk !
Det är en fröjd att se försvaret framför en kriga/ snacka för och med varandra och det gör ju saker och ting mycket enklare för mig i mål samt att man kan göra eller ta en hel del bollar eftersom samarbetet spelare/ målvakt är så synkat. Halvleken hann bli 6 minuter gammal när Lif's blå tränare blev tvingad att ta första time-outen vid ställningen 1-4 till vår favör.
Men det blev ingen lyckad time-out och vi kunde behålla taktpinnen och fortsatte att mala på både framåt och bakåt.
Halvleken eller matchen avgjordes efter 20 minuters spel i första och vi gick ut till halvtidsvila med en komfortabel ledning.

Halvtidsresultat: 9-21 till vår favör!

Andra halvleken:

Vi pratar i pausvilan om att inte tappa fokus och på vikten av att hålla oss till vår spelplan men när vi börjat eller vaknat till liv så har Lif blå fått komma till lite avslut som jag tyvärr släpper in lite för billigt.
Jag anser att när vi tvekar i försvaret så blir jag också lite tveksam och får helt plötsligt ta hela målet istället för att få hjälpen att kunna ta mitt närmsta hörn.
Nu ska jag inte spy galla men det är endock viktigt att ta upp att vi i början av andra halvlek går bort oss lite för enkelt samt att vi tappar lite fokus framåt och tar en del konstiga beslut som gör att Lif blå får putsa till siffrorna lite grann. Visserligen blir inte dessa dippar matchavgörande och alla får i slutet av denna halvlek gå in och springa av sig!

Slutresultat: 26-35 till vår favör!

Dagens +/-

Dagens minus!

- Måste jag tyvärr säga är min dipp samt lagets dippar stundtals i andra halvlek där vi tappar lite fokus i det vi gör på handbollsplanen!

Dagens +

+ Hela första halvleken  och i stort sätt alla situationer både fram-och bakåt.

+ Våra första faskontringar som är en stor bidragande orsak till den stora ledningen i halvtid.

+ Intensiteten/inställningen framför allt i första halvlek och stundtals i andra där vi snabbt faktiskt försöker hitta tillbaka till lugnet och våran spelplan.