Sidor

lördag 14 december 2013

Matchreferat KSK HJ

KSK HJ har lyckats med bedriften att hinna spela av tre matcher sen jag refererade dom senast och där vi lyckats kamma hem 5 av 6 möjliga poäng!



IK Bolton 2-KSK HJ

Denna match  spelades I Farstahallen 3 och som vanligt när det handlar om juniorserierna i detta avlånga land så är förutsättningar innan man får kliva in på plan bedrövliga då förbundet av någon konstig anledning får för sig att sätta matchtiderna på vardagar istället för att ha matcher på helgen som man hade förr på den gamla goda tiden när man själv var en liten "junispåse"
 
Med detta vill jag ha sagt att förutsättningarna för att vara någorlunda varm innan matchstart är under all kritik i vissa hallar då man snor tid eller stör annan träning innan startsignalen ljuder!
 
 
Men för att återgå till matchen  så var den en tight fight från minut ett till slutsignalen ljöd men tyvärr så var grabbarna och jag endock besvikna av resultatet direkt efter matchen då vi kände oss bestulna på en poäng.
Visserligen så är det Bolton som turligt nog får hålla i taktpinnen i
matchinledningen och dom får eller rättare sagt tilläts leda med 4 bollar innan vi vaknade till liv och började spela boll och krympte avståndet sakta men säkert.
Innan halvtidsvilan så hade vi en tremålsledning som vi inte lyckades hålla i.
Istället tillät vi åter igen Bolton att komma in i matchen innan
vi gick till pausvila med en fortsatt ledning men med minsta marginal enligt mitt tycke.

Halvtidsresultat: 10-11 till KSK HJ`s favör!

Andra halvleken höll vi i taktpinnen fram tills domarna ville ge sig in i matchen och skulle förstöra vårt spel.
Domarna blåste för dom märkligaste besluten och utvisningarna kom som ett brev på posten och dom förklaringarna jag fick var under all kritik då vi helt plötsligt höll på med "fjollboll" och grabbarna i Bolton tilläts utöva ett skådespeleri som hör hemma i eller på scenen eller italienska för den delen.
Jag har inget emot att man kan göra felbedömningar , domare är inte mer än människor och dom kan också göra fel men när man inte är konskevent åt båda hållen så lackar jag iaf och då har även jag svårt för att hålla käften på bänken.
Men trots en man mindre större delen av halvleken så lyckades vi hålla jämna steg med Bolton och matchen slutade oavgjord.

Sluresultat: 21-21


KSK HJ-Sollentuna HK HJ

Men en decimerad trupp och spelare som får kliva in på banan på ovana positioner så
tar vi oss i kragen efter föregående omgång.
Trots dom mindre bra förutsättningarna så går vi in och spelar av matchen och det är aldrig  någon som helst fara för att vi ska förlora denna match. Sollentuna är storleken mindre på varje position och grabbarna spelar en helt ok handboll men många gånger i matchen så är vi lite väl nonchalanta och vill spela ett spel som vi inte behärskar. Jag är inte bitter, en seger är trots allt en seger och grabbarna visar en glädje på planen som jag saknat stundtals på och vid sidan av planen.
Det är som sagt enkelt att spela och utöva sporten handboll när det går bra och denna match var just en sådan match.


Sollentuna HK HJ- KSK HJ

Serien vände innan juluppehållet och jag var själv ej på plats utan  fick hjälp
av "Simme" som vikarierade på posten för dagen och gjorde tydligen ett utomordentligt jobb enligt rapporterna jag fått in .

Med förra matchen färskt i minnet så var jag rädd att grabbarna skulle ha svårt att gå in och  bara spela av matchen  pga senaste resultatet där vi vann överlägset mot just detta lag.
Underskattning kan tyvärr vara den största boven i dramat en match som denna och med en ännu mer decimerad trupp en föregående omgång så var vi tvungna att låna in några 99:or som inte gjorde bort sig på plan.
Men tydligen så blev denna match inte bara en dag på jobbet  för något utav lagen på planen utan fokus lades mer eller mindre på domarna under större delen av matchen då det blåstes hej vilt och en massa utvisningar och kort delades ut till allt och alla och det är tyvärr tråkigt att vissa fortfarande får döma  och sorgligt värre blir det för publiken som vill se sina grabbar spela handboll i 50 minuter och inte lägga så mkt Fokus på dom två svartklädda som tyvärr inte var bra utan helt enkelt bedrövliga enligt rapporterna från publik och coacher från båda lägren!

Slutresultat: 20-32 till KSK HJ`s favör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar