Sidor

måndag 14 oktober 2013

Äntligen en seger!

Så skönt och desto roligare att skriva eller blogga om  när man får vinna!
Nu ska jag inte vara som bloggkollegorna och bara enbart skriva om våra framgångar men i brist på tid så har det tyvärr uteblivit utförligare referat från respektive lag i KSK`s herrsektion senaste tiden trots vinster och förluster.

Jag har ju som sagt redan ett  inlägg som är relativt kortfattat där jag tar upp respektive sektions tidigare omgångar men nu är det som sagt KSK herrar som lyckats bärga dom allra första två poängen i divison 2 östra  och därför är det på sin plats med ett mer utförligt referat.

3:e omgångens motståndare stod Västerås/Irsta Hk  för och dom gästade oss i "Öststatsbunkern"

Ksk-Västerås/Irsta HK

Första halvlek:

Jag tror inte att jag vart med om denna öppning av halvleken på hela min seniortid som handbollspelare och med det menar jag såklart alla dessa tekniska fel från båda lagen.
Om jag inte är helt ute och cyklar så tog det ca 2-3 minuter innan det absolut första anfallet kunde byggas upp och för första gången denna säsong så var det vi som spräckte nollan på tavlan och vilken underbar känsla att för första gången bli jagad än att få jaga.
Vi följdes åt i stort sätt större delen av första halvleken men lyckades till slut utnyttja Västerås tekniska misstag i deras anfall där vi enkelt kunde kontra in eller komma i andra fas och göra mål och göra ett minimalt ryck men ack så viktig innan pausvilan.

Halvtidresultat: 17-12 till vår favör!

Andra halvlek:

När domarparet blåste igång matchens andra halvlek så blev det tack och hej för Västerås/irsta och man kom aldrig närmare på tavlan än femmåls underläget vid andra halvlekens början.
Vi lyckades stänga igen helt bakåt och dom bollar som retfullt letade sig in i första halvleken i vårt mål lyckades vi i målet avvärja på bästa möjliga sätt och kunde på så vis sakta men säkert under halvlekens gång utöka avståndet mer och mer .Sista tio minuterna av matchen blev en transportsträcka i väntan på att slutsignalen skulle ljuda i vår hemmaborg. I sammband med detta så valde coachen att lufta spelare och där vi alla som kom in på planen tackade för förtroendet på bästa möjliga sätt och fortsatte att mala på bakåt/framåt och det resulterade i bra lägen och bra avslut på mål.

Slutresultat: 34-21 till vår favör och säsongens första 2 poäng bärgades!

Dagens +/-

Dagens -

- till oss kepprar som släpper in alldeles för många enkla bollar stundtals och framför allt när ni sliter som djur i försvaret och verkligen gör ert yttersta för att släppa motståndarnas anfallare i "rätt tid" och för att göra det så enkelt för oss i målet!

Dagens +

+ Till det eminenta försvaret, en fröjd att ha er framför sig och en fröjd att titta på vid sidan av planen!

+Till alla anfallarna som för engångs skull går rakt på mål,spelar vidare bollen vid rätt tillfälle och skapar ytor åt varandra i uppbyggnadsfasen av våra anfall.

+ Till skyttet på bakplan som i matchen bar frukt till vår framgång!

+ Till kanterna som sätter sina lägen och kontrar trots att vi i målet inte kastar till er i första fas!

+ Till våra m6 som skapar ytorna och sätter lägena när dom väl får tag i bollen eller får en "smörpass" från våra "bakplansdirigenter"