Sidor

onsdag 19 september 2012

Inför KSK-AIK

Istället för att fortsätta med den påtänka spelar introduktionen tar jag en liten avstickare och tar tjuren vid hornen och slänger in en intervju med vår headcoach Peter Jivestad!




 Tjena Peter tänkte som sagt lägga upp en intervju inför stundande seriepremiär mot AIK.
Du har en rätt schysst meritlista som spelare (med flertalet SM-guld etc.), men vad har du för tidigare erfarenheter vid sidan av planen?

Vid sidan av planen har jag bl.a. vunnit Skol-DM i kast med liten boll samt hoppat längst i min årskull i höjdhopp.

Nu blir Ksk`s herrlag din nästa anhalt. Vad var det som tilltalade dig att anta denna utmaning?

- Möjligheten att få vara med och bygga upp något för framtiden. Dessutom verkade KSK vara en trevlig och välskött förening med en relativt stor ungdomsverksamhet.

Vad är din filosofi på handbollsplanen?

- GLÄDJE & VINNARSKALLE. En spelidé som skapar trygghet och klara roller, som i sin tur vilar på ett aktivt försvars- och målvaktsspel. 

-Du har ju nu fått se oss i träningsmatcher samt i tävlingsmatch(södra dalarna cup) . Vad är din analys av detta?

- Mot bakgrund av det vi visat under försäsong och antalet nya och unga spelare så kommer vi sannolikt bli lite av ett jojo-lag i år, dvs. varva bra matcher med dåliga. Vi behöver denna säsongen för att bli samspelta och höja vår lägsta nivå - då tror jag att det kan bli riktigt bra.

 Vad kan vi se för förändringar från det du sett tidigare av KSK?

-Framför allt ett grundspel framåt och ett lite mer stötande försvarsspel, samt en hel del fart. 

 Vad vill du att våra supportar ska förvänta sig av oss rent spelmässigt?

- Ett spel med fart och fläkt tillsammans med lite finess  - och ett evigt kämpande.

 Vad tror du om lagen i div 2 norra?

-Tror att det är ganska mycket upp och ner. Med reservation för att inte veta någonting om div 2 norra, så finns det väl egentligen endast ett riktigt skolat handbollslag i serien och det är SIF. Men sedan har du många gäng som lirat tillsammans under en längre tid och kan leva på att de är samspelta, t.ex. Enköping och Brännan. 

Inför stundande hemmapremiär så möter vi som sagt upphausade "REAL AIK " Vad vet du om AIK? 

- Namnet låter bekant. Om jag inte minns fel låg de bakom grundandet av flickscouterna (?) Har för mig att de vann Råbandsknop Open i Slöinge -96. Känner dock bättre till deras supporterförening Järnkaminerna. 

Hur ser laget ut inför matchen, och vad tror du om matchbilden?

- Det ser ok ut men skulle varit bättre om det var match nästa vecka i stället. Vi har en del sjukdomar och skador inför lördag - dessutom är vår tyngsta niometare (Ahmed Ramic) borta första 6 matcherna. Med de nyförvärv som AIK har gjort så är de klara favoriter, både i serien och mot oss nu på lördag. Det ska mycket till om vi ska kunna röra om i grytan redan på säsongspremiären. Vi ser det i stället som en nyttig match för oss att möta ett bra lag direkt. Matchen kommer nog bli ganska fysisk och emellanåt svajig, och spelar vi disciplinerat så tror jag vi har chans att hänga med ett tag. Sedan får vi se, det blir tufft - men roligt!

Slutligen till sista frågan och du kommer inte undan! Tippa topp 3 i serien!

1)      SIF
2)      AIK
3)      Vassunda/Brännan/Enköping (!)

Då får ja tacka för mig och önskar dig lycka till med ditt uppdrag i Ksk.

-Tack själv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar