Sidor

lördag 29 september 2012

Säsongens första 2 poäng!

Säsongens första 2 poäng är bärgade men det satt hårt inne. Jag vill påstå att vi kom undan med blotta förskräckelsen men med detta sagt så är det nog bara min syn på det hela.
Täby gjorde det riktigt bra idag och hade det inte vart för deras orutin i division 2 kostymen så hade vi nog aldrig vänt denna match till en seger.

Matchinledningen för vår del går inte till historien som vår bästa och förhoppningsvis ser vi till att detta inte sker i fortsättningen.


Första halvlek:

Täby började matchen med en enorm fart och vi stod på hälarna i försvar. Jag skall inte enbart lasta försvaret för denna misserabla start då jag själv inte hade fått röra bollen mer än när jag plockade ut den från nätmaskorna bakom mig. Anfallsmässigt kom vi till avslut men lyckades inte med bedriften att få stolpe in och istället fick vi ett par kontringar i baken som resulterade i att vi fick 1-7 i baken och på matchklockan stod det 4.51 då  vi tog en välbehövlig timeout och ett målvaktsbyte var på sin plats. Efter timeouten och några väl valda ord från coachen så började vi sakta men säkert tugga oss närmare Täbys försprång som dom hade införskaffat sig.Vi hittade tillbaka  till vårt försvarspel samt att Daniel i målet lyckades få stopp på deras skytte och fick göra en hel del kvalificerade räddningar. Lagom till halvtid så jobbade vi oss ikapp och gick förbi Täby i målprotokollet.

Halvtidsresultat 18-15 till vår favör

Andra halvlek:

Täby fortsatte med sin framfart  i andra halvlek och med lite hjälp från ovan så lyckades dom fortsätta bita sig fast. Många stunder i andra halvleken så står matchen och väger och vi gör det oerhört bra men vi får inte riktigt betalt för det då Täby får straffar och utvisningar som är oerhört tveksamma med sig. Täby försökte med det mesta men vi lyckades som sagt att få anfallspelet att funka och vi löser deras olika försvarsspel med stort tålamod och mycket rörelse i anfallet.


Man kan analysera mycket i denna match men det förblir osagt utan nu tar vi med oss det positiva till kommande drabbningar istället och njuter av säsongens första 2 poängare!

*****
*Anfallsspelet som större delen av matchen fungerade felfritt
*Inställningen att vända matchen från underläge till seger.
*Försvaret som vaknar till liv och rycker upp sig enormt och hjälper Daniel och mig i målet.
När försvaret funkar så är det lätt att stå i mål.
* Fingertoppskänsla i coachningen.


Här kan ni läsa vad Täby HBk skriver om matchen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar