Sidor

måndag 10 september 2012

Summering av Södra Dalarna Cup

Jag tänkter då inte tråka ut er som behagar läsa mina inlägg med att summera gruppen då det redan är gjort en gång. Som dom flesta redan vet så lyckades vi ta 2:a platsen i gruppen och det räckte för att ta oss till ett A-slutspel på söndagen. Damerna i sin tur vann sin grupp komfortabelt och fick en lång men välförtjänt sovmorgon då dom lottades direkt till A-semifinal. Ksk damer fick tyvärr kapitulera  mot Jakobsberg Goif i semi. Slutresultatet i sig  är oväsentligt. Det viktiga i denna turnering var att dom tillsammans lyckades ta sig till ett A-slutspel där många av damerna/tjejerna aldrig har spelat senior handboll tidigare samt att det är det första dom gör som ett damlag tillsammans efter sammanslagningen av juniorerna/a-flickor. Det är något stort på gång även på damsidan i Ksk och som en numera väldigt insatt kskspelare/supporter/bloggare och skribent så är det väldigt kul att åter igen få se något stort få växa in i kskdressen på damsidan.

För Ksk`s herrseniorer så började A-slutspelet  med en kvartsfinal mot Vassundas If U-lag. Vi lyckades komfortabelt med att gå segrande i den kampen. Vi fortsatte helt enkelt där vi avslutade sista grupps spelsmatchen.

Halvtids resultat: 14-8

Så fort Vassunda fick putsa till gapet och reducera, så la vi i en högre växel och lyckades i stort sett med att bibehålla vårt övertag med 6 bollar  under större delen av den andra halvleken.
Slutresultatet skrevs till  27-20 till vår favör och en semifinal plats mot segraren i matchen mellan Falu HK-Uppsala HK väntade.
Det blev tillslut Uppsala HK.

I semifinalen så måste jag säga att Uppsala HK stod upp väldigt bra  mot oss och vi blev nog tagna av stundens allvar då vi tidigare tittat på just semifinalen där Uppsala i stort sett visat hela sitt register på planen. Vi invaggade oss själva i en falsk trygghet där vi helt enkelt trodde att det skulle bli en enkel resa till finalen. Första halvleken följdes vi åt och om jag inte missminner mig nu så tror jag att det stod 11-10 till vår favör. Vi lyckades till slut gaska upp oss rejält både fram och bakåt och lyckades till slut dra ifrån.

Segersiffrorna blev 21-16 till vår favör.

I finalen väntade åter igen Enköpings HK och målet i finalen var att göra en betydligt bättre match än den vi gjorde i den senaste drabbningen då vi båda lag stod på vardera sida av planen. Sagt och gjort!
Det  var en betydligt roligare match för alla på planen och dom närmast sörjande som lyckats ta sig ner till Vasahallens läktare.Vi förlorade dock finalen men vi gjorde det med hedern i behåll. Vi har som sagt innan denna turnering inte matchats hårdare än att vi hunnit med en träningsmatch inför Södra Dalarna Cup. Enköpings HK var enligt min mening värdiga vinnare då man går cupen igenom som obesegrade. Vi fick däremot ett kvitto på att vårt grundspel framåt som bakåt börjat sitta ju närmare seriestarten vi kommit.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar